Welcome

THANK YOU for visiting our consultation website on proposals to expand ExCeL London, in the Royal Docks.

On this website you can view the updated proposals to expand ExCeL London by clicking on the digital exhibition tab at the top of the page. You can also view information about the history of the Royal Docks and the ways that ExCeL London works with the local community. You may find answers to some of your questions on our ‘FAQs’ page. If you have time, do tell us what you think about the updated proposals by completing the survey on the ‘Survey and Contact Us’ page or get in touch with the project team directly. We appreciate your feedback.

The Site

About ExCeL London

ExCeL London’s beginnings can be traced back to 1988, when the Association of Exhibition Organisers (AEO) first approached architect Ray Moxley to locate and design a new exhibition and conference centre within the M25. The Royal Victoria Docks’ site was confirmed in 1990 and ExCeL opened in November 2000, one of Europe’s largest regeneration projects.  ExCeL is a now a venue of choice for world-leading exhibitions, international congresses and live events. ADNEC Group (Abu Dhabi National Exhibitions Company), who owns ExCeL, has made significant investments developing both the venue and the site itself, including the construction of the Aloft Hotel.

Our proposals at a glance:

A highly sustainable building, that will aim to target a Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) rating of ‘excellent’ and create a biodiversity net gain across the site.

A new pocket park for residents and visitors to enjoy, as well as enhanced greenery and vegetation around the site.

A 20,000sqm extension constructed at the eastern gateway, creating a 20% increase in the total event space.

A new, greatly improved walkway from Prince Regent DLR to the Royal Victoria Dock, with new greenery and seating areas.

130 full-time jobs during construction and up to 170 new jobs when open, with an aspiration that 50% will be for local people.

A more open and welcoming environment around the
dock-edge, with space for new plants and places for visitors and residents to relax.

For more information, please visit our digital exhibition page and have your say on our proposals.